Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor szilvás lepény (Zwetschgendatschi)

default user icon
MME
75 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést vájunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk az 1 tk cukorral, elkeverjük 1 ek langyos tejjel, majd tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A felfutott élesztőt betakarjuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék tejet, a 8 dkg cukrot, az olvasztott vajat, valamint a sót, és simára dolgozzuk. A selymes tésztát sütőpapírral leterített tepsiben vagy sütőlemezen kinyújtjuk, majd a széleket kissé felhúzzuk peremnek. A konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és negyedeljük, a nagyokat cikkekre vágjuk. A megkelt tésztát soronként kirakjuk a szilvadarabokkal úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjjal elvegyített vaníliás cukorral. Végül a lepényt készre sütjük az előmelegített sütő középső részében kb. 35 perc alatt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss