Keress receptre vagy hozzávalóra

Bajor sült

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • kb. 50 dkg hús (disznócomb, tarja, de lehet pulyka- vagy csirkemell is)
  • 3 fej hagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat vékony karikákra vágjuk. A tejfölt ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kb. fél dl olajjal kikeverjük. Egy jénai tál aljára pici olajat öntünk. Rá egy sor krumpli karikát. Erre csepegtetünk a fűszeres tejfölből. Rá egy sor hús, arra hagymakarika, csöpögtetés, krumpli, csöpögtetés, hús, hagyma, csöpögtetés, a tetejét befedjük krumplival, végül a maradék fűszeres tejföllel beborítjuk. Pici (fél-1 dl) vizet vagy tejet önthetünk rá (a szélére, hogy lecsurogjon).
    A jénai tetejét rárakjuk, és HIDEG! sütőbe toljuk. A sütőt begyújtjuk, és közepes tűzön kb. 3 órát sütjük.
    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Szeretem készíteni, mert egytálétel, és bár 3 óráig sül, közben semmi dolgom vele. És eddig mindenkinek nagyon ízlett.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lamenta 4 évvel ezelőtt
Isteni!!!
Pongrácz 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett köszönöm a receptet ,én félidőbe levettem a tetejét és így szépen elpárolgott a felesleges víz és szépen megpirult.FINCSI
goldcheese 6 évvel ezelőtt
Imádom !!! Nagyon jó az én juhturós,sajtos ubi salátámal.Azt én is föl raktam, de ez isteni.
Csilien 6 évvel ezelőtt
Én többször is megcsináltam,és nagyon finom lett.Mivel nekem az alja pirult meg:),így fordítva tálalom.Köszi a receptet,a legjobb amit itt olvastam!!!
doremi 6 évvel ezelőtt
Nem vagyunk sertéshús-rajongók, de ez isteni volt! 180 fokon sütöttem tepsiben, és 2 óra 15 percig tartott, egyrészt szépen átsült addigra is, másrészt nagyon éhesek voltunk :-) Szaft éppen elegendő, és a tálalásnál sem volt gond.
Kabócabea 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is megcsináltam és tényleg jó az íze, de esztétikailag számomra eléggé kifogásolható volt...lehet, hogy én rontottam el, de ezt vendégeknek nem adnám....nem lehet szépen tálalni...
vasanyi 7 évvel ezelőtt
Tegnap en is megcsinaltam. Annyi volt a kulonbseg, hogy nem klopfoltam ki a hust, mivel nincs itthon klopfolom. :-) Igy plusz egy orat radobtam, vagyis kicsit tobb, mint negy orat sutottem. De megerte. A husi puha es isteni finom lett! Koszonom a receptet! Csillagos otos! Nekem is volt alatta pici viz, de ne aggodj miatta Tuncyke23.
Tüncyke23 7 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam vagy is még benne van a sütőben,de ahogy ránéztem nagyon sok víz lett alatta pedig nem öntöttem rá,nálatok is ilyen volt vagy kezdjek aggódni?!
mini11 7 évvel ezelőtt
Csillagos ötös a recept így ahogy van! Én tarjából csináltam és tényleg nem szárad ki! Csak valóban kevés... :) Köszi a receptet!!!!
mamcsuka 7 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam és egyszerűen isteni lett :) :) A disznócomb puha volt, és egyáltalán nem volt száraz. Nagyon köszönöm a család nevében is :D :D

Hasonló Receptek

Magazin