Bajor sült

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • kb. 50 dkg hús (disznócomb, tarja, de lehet pulyka- vagy csirkemell is)
  • 3 fej hagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat vékony karikákra vágjuk. A tejfölt ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kb. fél dl olajjal kikeverjük. Egy jénai tál aljára pici olajat öntünk. Rá egy sor krumpli karikát. Erre csepegtetünk a fűszeres tejfölből. Rá egy sor hús, arra hagymakarika, csöpögtetés, krumpli, csöpögtetés, hús, hagyma, csöpögtetés, a tetejét befedjük krumplival, végül a maradék fűszeres tejföllel beborítjuk. Pici (fél-1 dl) vizet vagy tejet önthetünk rá (a szélére, hogy lecsurogjon).
    A jénai tetejét rárakjuk, és HIDEG! sütőbe toljuk. A sütőt begyújtjuk, és közepes tűzön kb. 3 órát sütjük.
    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Szeretem készíteni, mert egytálétel, és bár 3 óráig sül, közben semmi dolgom vele. És eddig mindenkinek nagyon ízlett.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lamenta 4 évvel ezelőtt
Isteni!!!
Pongrácz 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett köszönöm a receptet ,én félidőbe levettem a tetejét és így szépen elpárolgott a felesleges víz és szépen megpirult.FINCSI
Klonga Ilona 5 évvel ezelőtt
Imádom !!! Nagyon jó az én juhturós,sajtos ubi salátámal.Azt én is föl raktam, de ez isteni.
Klinszky klára 6 évvel ezelőtt
Én többször is megcsináltam,és nagyon finom lett.Mivel nekem az alja pirult meg:),így fordítva tálalom.Köszi a receptet,a legjobb amit itt olvastam!!!
doremi 6 évvel ezelőtt
Nem vagyunk sertéshús-rajongók, de ez isteni volt! 180 fokon sütöttem tepsiben, és 2 óra 15 percig tartott, egyrészt szépen átsült addigra is, másrészt nagyon éhesek voltunk :-) Szaft éppen elegendő, és a tálalásnál sem volt gond.
Bea 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is megcsináltam és tényleg jó az íze, de esztétikailag számomra eléggé kifogásolható volt...lehet, hogy én rontottam el, de ezt vendégeknek nem adnám....nem lehet szépen tálalni...
Vasányi Noémi 7 évvel ezelőtt
Tegnap en is megcsinaltam. Annyi volt a kulonbseg, hogy nem klopfoltam ki a hust, mivel nincs itthon klopfolom. :-) Igy plusz egy orat radobtam, vagyis kicsit tobb, mint negy orat sutottem. De megerte. A husi puha es isteni finom lett! Koszonom a receptet! Csillagos otos! Nekem is volt alatta pici viz, de ne aggodj miatta Tuncyke23.
Kölkedi Tünde 7 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam vagy is még benne van a sütőben,de ahogy ránéztem nagyon sok víz lett alatta pedig nem öntöttem rá,nálatok is ilyen volt vagy kezdjek aggódni?!
Gyepesi Szandra 7 évvel ezelőtt
Csillagos ötös a recept így ahogy van! Én tarjából csináltam és tényleg nem szárad ki! Csak valóban kevés... :) Köszi a receptet!!!!
Cserhalmi Ottóné 7 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam és egyszerűen isteni lett :) :) A disznócomb puha volt, és egyáltalán nem volt száraz. Nagyon köszönöm a család nevében is :D :D

Hasonló Receptek

Magazin