Elkészítés: A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat vékony karikákra vágjuk. A tejfölt ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kb. fél dl olajjal kikeverjük. Egy jénai tál aljára pici olajat öntünk. Rá egy sor krumpli karikát. Erre csepegtetünk a fűszeres tejfölből. Rá egy sor hús, arra hagymakarika, csöpögtetés, krumpli, csöpögtetés, hús, hagyma, csöpögtetés, a tetejét befedjük krumplival, végül a maradék fűszeres tejföllel beborítjuk. Pici (fél-1 dl) vizet vagy tejet önthetünk rá (a szélére, hogy lecsurogjon).
A jénai tetejét rárakjuk, és HIDEG! sütőbe toljuk. A sütőt begyújtjuk, és közepes tűzön kb. 3 órát sütjük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre