A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A cukrot egy kevés vízzel világosra karamellizáljuk, majd felöntjük az almalével és a sörrel. Beleforgatjuk az almakockát, puhára pároljuk, és hűlni hagyjuk. Végül némi citromlével ízesítjük.
A babapiskótákhoz a cukrot 6 ek vízzel felforraljuk, majd az almalével, a sörrel és némi citromlével simára keverjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Robotgéppel a szétválasztott tojások sárgáját és a porcukrot habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét 4 ek sörrel és ízlés szerinti mennyiségű citromlével együtt.
A habtejszínt keményre verjük. A kinyomkodott zselatint az utasítás szerint feloldjuk 1 ek sörben, és a mascarponés keverékhez adjuk.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, összeforgatjuk a tejszínhabbal, és lazán a mascarponekrémbe vegyítjük.
A babapiskótákat szorosan egymás mellé lerakjuk egy szögletes formába, és megöntözzük a sörös almalével. Elosztjuk rajtuk a tölteléket, befedjük a mascarponekrémmel, és a hűtőszekrényben szilárdulni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és kockákra vágva, mentalevéllel díszítve kínáljuk.