Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor sertésszelet

MME MME
4/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst megsózzuk, a vajon mindkét oldalát átsütjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd felengedjük a borral, végül belekeverjük a tejfölt.

A vajjal, melyben a húst sütöttük, kikenünk egy nagyobb jénai tálat, vagy tepsit, és ebbe félig egymásra csúsztatva lerakjuk a hússzeleteket. A szalonnapörcöket szűrőkanállal kiszedjük, egyenletesen elosztjuk a húson.

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, a hús mellé elterítjük a tálban. Megsózzuk, és a maradék vajjal meglocsoljuk. A tejfölös-boros szósszal meglocsoljuk a húst és a burgonyát is.

Fóliával letakarjuk az edényt, forró sütőben megsütjük. Amikor a hús már puha, megsült, akkor levesszük a fóliát, a sütőbe visszatéve még átsütjük. Tálaláskor a burgonyát megszórjuk apróra vágott petrezselyemzöldjével.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss