Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor rostélyos

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:A húst szeleteljük, egyik oldalán ételízesítővel a másikon sóval szórjuk be és klopfoljuk.

A burgonyát meghámozva karikákra szeleteljük, a hagymát apró kockákra vágjuk. A zsíradékban a hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk paprikával, és rárakjuk a hússzeleteket, majd mindkét oldalát fehéredésig elősütjük. Ha az edény alján mind egyszerre nem fér el, akkor a kész szeleteket kiszedjük, egymásra halmozzuk, amíg az összes szelet kész nem lesz.

Amikor minden hússzeletet elősütöttünk a húst szétterítjük az edény alján, vízzel felöntjük, hogy azokat ellepje, és puhára főzzük.

Amikor a hús puha, ráöntjük a tejfölt, ráterítjük a felszeletelt burgonyát (ezt külön sózzuk). Annyi vízzel bővítjük a levét, hogy a burgonya fővése után csak szaftos maradjon.

Készre főzzük, és melegen, tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss