Elkészítés:A húst szeleteljük, egyik oldalán ételízesítővel a másikon sóval szórjuk be és klopfoljuk.
A burgonyát meghámozva karikákra szeleteljük, a hagymát apró kockákra vágjuk. A zsíradékban a hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk paprikával, és rárakjuk a hússzeleteket, majd mindkét oldalát fehéredésig elősütjük. Ha az edény alján mind egyszerre nem fér el, akkor a kész szeleteket kiszedjük, egymásra halmozzuk, amíg az összes szelet kész nem lesz.
Amikor minden hússzeletet elősütöttünk a húst szétterítjük az edény alján, vízzel felöntjük, hogy azokat ellepje, és puhára főzzük.
Amikor a hús puha, ráöntjük a tejfölt, ráterítjük a felszeletelt burgonyát (ezt külön sózzuk). Annyi vízzel bővítjük a levét, hogy a burgonya fővése után csak szaftos maradjon.
Készre főzzük, és melegen, tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre