Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Leszűrjük, kissé kihűtjük, meghámozzuk, majd amikor teljesen kihűlt, fél centi vastag karikákra szeljük.
A sonkát apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojásokkal simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a burgonyát és a sonkát lazán beleforgatjuk.
Egy peremes tűzálló tálat a vajjal kikenünk, a zsemlemorzsával megszórjuk, majd a burgonyás masszát belesimítjuk, a reszelt sajttal betakarjuk, és előmelegített sütőben, 180°C-on (légkeveréses sütőben 165°C) 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre