Elkészítés: A tésztához a vajat morzsoljuk össze a liszttel, a porcukorral, a fahéjjal, a mandulával és a sóval. A tészta felét almareszelővel reszeljük egy 25x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.
A magozott meggyet lecsepegtetjük. Összekeverjük a tejet, a tejfölt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és az 5 dkg cukorral simára keverjük, és a forró tejes keverékhez adjuk. Tovább főzzük, míg besűrűsödik.
Kihűtjük a krémet, majd a tésztára öntjük. Megszórjuk meggyel, ráreszeljük a maradék tésztát, és 200 fokon világosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre