A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyforma hasábokra vágjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre szeljük, aztán szétbontjuk. A bacont felaprítjuk, a kolbászt feékarikázzuk.
A burgonyát félpuhára főzzük sós vízben, majd hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet készre főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A bacont ropogósra sütjük száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a lila hagymát. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk és borsozzuk, cukorral ízesítjük. Ezután felforraljuk az egészet.
Az öntetet melegen locsoljuk a kolbászos burgonyára. Hozzáadjuk a bacont, az olajat, valamint a leöblített, finomra aprított petrezselymet. Óvatosan összeforgatjuk, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.