Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor kenyérleves

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és a fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
  2. A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzük. Végül a félrehúzott edényben rúdmixerrel pürésítjük.
  3. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és állandó keverés közben, óvatosan besűrítjük vele a forró levest. Ezután már ne forraljuk! Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a snidlinggel megszórva tálaljuk.

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>> 

Ez a tojással sűrített változat Felső-Pfalz régió specialitása. Régen a szegény emberek eledelének, illetve böjtös ételnek számított, de betegeknek, lábadozóknak is adták. Alsó-Bajorországban a kenyérlevest hagyományosan héjában főtt krumplival, májas vagy véres hurkával fogyasztják.

Ezek is érdekelhetnek

Friss