Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Bajor kenyérleves

Bajor kenyérleves/ Fotó: Bayerisches Staatsministerium für Landwirtschaft und Forsten, München

Hozzávalók

  • 4 szelet parasztkenyér (szikkadt)
  • 4 ek vaj
  • 1 fej hagyma (nagy)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 12,5 dl húslevesalaplé
  • 2,5 dl világos sör
  • 2 db tojássárgája
  • 3 ek habtejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 ek felkarikázott snidling

Elkészítés

    1. A kenyeret apró kockákra vágjuk, és a fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
    2. A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzük. Végül a félrehúzott edényben rúdmixerrel pürésítjük.
    3. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és állandó keverés közben, óvatosan besűrítjük vele a forró levest. Ezután már ne forraljuk! Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a snidlinggel megszórva tálaljuk.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

    EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>> 

Ez a tojással sűrített változat Felső-Pfalz régió specialitása. Régen a szegény emberek eledelének, illetve böjtös ételnek számított, de betegeknek, lábadozóknak is adták. Alsó-Bajorországban a kenyérlevest hagyományosan héjában főtt krumplival, májas vagy véres hurkával fogyasztják.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes