Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kisütjük, majd a szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és félretesszük. A káposztát csíkokra vágjuk vagy reszeljük, a répát szálasra vágjuk, és mindkettőt a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. A tűzről levéve belekeverjük a kiszedett szalonnakockákat és a szál felkarikázott füstölt kolbászt.
Beleöntjük egy tepsibe, elterítjük benne. 2 dl vízben elkeverünk 1 evőkanál ételízesítőt, és a káposztára öntjük. Sütőbe tesszük, amíg elkészül egyszer-kétszer átkeverjük. Akkor jó, ha a víz elfőtt alóla, és ici-pici *színe* lett.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre