Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor káposzta II.

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kisütjük, majd a szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és félretesszük. A káposztát csíkokra vágjuk vagy reszeljük, a répát szálasra vágjuk, és mindkettőt a szalonna zsírján üvegesre pároljuk. A tűzről levéve belekeverjük a kiszedett szalonnakockákat és a szál felkarikázott füstölt kolbászt.

Beleöntjük egy tepsibe, elterítjük benne. 2 dl vízben elkeverünk 1 evőkanál ételízesítőt, és a káposztára öntjük. Sütőbe tesszük, amíg elkészül egyszer-kétszer átkeverjük. Akkor jó, ha a víz elfőtt alóla, és ici-pici *színe* lett.

Ezek is érdekelhetnek

Friss