Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bajor kacsamell

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • 2 kacsamell,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 1 fej hagyma,
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna,
  • 1 jonatán alma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • borókabogyó,
  • borsikafű,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    A kacsamell bőrét kockásan bevagdossuk. A húst sózzuk, borsozzuk és a bőrös résszel lefelé tepsibe helyezzük. A kicsavart savanyú káposztát összekeverjük a reszelt hagymával és almával, a zúzott fokhagymával. Borókabogyóval és borsikafűvel fűszerezzük. A káposztát a kacsamell köré rakjuk, tetejét beborítjuk a füstöltszalonna-szeletekkel. A tepsit alufóliával befedjük és forró sütőbe toljuk. A kisülő pecsenyelével gyakran öntözgetjük. Puhára pároljuk, majd a fóliát levéve, a húst megpirítjuk. Burgonyagombócot vagy főtt burgonyát adunk mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

djdori
Nagyon finom lett, bár el kell árulnom nem magyar káposztát használtam, hanem a bécsi út túloldaláról. A pecsenyelés locsolgatás egy kicsit zavarba hozott mert az alufólián keresztül nehéz volt megoldani :)

Hasonló Receptek

Magazin