Elkészítés: A csülköket megmosom, majd enyhén fűszerezem: sózom, borsozom, illetve a grillfűszerrel átkenegetem . Az így előkezelt csülköket tűzálló cseréptepsibe helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom alufóliával, és 200 fokos előmelegített sütőben mintegy 1,5 óráig párolom. Kiveszem a tepsit a sütőből, eltávolítom róla a fóliát, majd jó erősen beszórom a grillfűszerrel. Ezután további fél órára visszateszem a sütőbe 180 fokon, fólia nélkül, majd kiveszem, csontig megszurkálom, hogy jobban átsüljön. Ezután visszarakom a sütőbe további 1 órára. Az idő letelte után kb. 15-20 percig grillezem, miközben 3-4 percenként meglocsolgatom a csülköket a tepsi aljában rotyogó sörrel. Ezután kiveszem, és egyben tálalom. A magam részéről kenyérrel szoktam fogyasztani, de bármilyen körettel, salátával finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre