Bajor csülök

default user icon
5 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db hátsó sertéscsülök (nem füstölt!!)
  • 5 dl sör (világos)
  • grill fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköket megmosom, majd enyhén fűszerezem: sózom, borsozom, illetve a grillfűszerrel átkenegetem . Az így előkezelt csülköket tűzálló cseréptepsibe helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom alufóliával, és 200 fokos előmelegített sütőben mintegy 1,5 óráig párolom. Kiveszem a tepsit a sütőből, eltávolítom róla a fóliát, majd jó erősen beszórom a grillfűszerrel. Ezután további fél órára visszateszem a sütőbe 180 fokon, fólia nélkül, majd kiveszem, csontig megszurkálom, hogy jobban átsüljön. Ezután visszarakom a sütőbe további 1 órára. Az idő letelte után kb. 15-20 percig grillezem, miközben 3-4 percenként meglocsolgatom a csülköket a tepsi aljában rotyogó sörrel. Ezután kiveszem, és egyben tálalom. A magam részéről kenyérrel szoktam fogyasztani, de bármilyen körettel, salátával finom.

Megjegyzés

Nem egy fogyókúrás étel, de az íze isteni...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Robi 6 évvel ezelőtt
Lehet, hogy akkor már nem az igazi, de időben rövidebb: én a csülköt először be szoktam tenni a kuktába, természetesen egész borssal,. sóval, babérral és egy fej hagymával együtt. Ha a kukta sípolni kezd lezárom, pár perc után kiveszem és akkor teszem a tepsibe. Innen már ugyan az, mint a recept. A párolt káposzta, a zsemledombgóc persze mehet hozzá, és főleg a sör! De előtte egy snapsz is belefér!
Menyhärt Janka 6 évvel ezelőtt
Ezt elméletileg a bajorok párolt káposztával és zsemlegombóccal fogyasztják.És esetlegesen még mellé pluszba pereccel vagy sós stanglival és természetesen sörrel...
G.G. 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett. Párolt káposztát és krumplipürét csináltam hozzá! Köszi a receptet...
Solymosi Marian 9 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept! Megcsináltam és finom lett!
Sárosiné Kádas Eszter 9 évvel ezelőtt
Tegnap elkészitettem ez a receptet, és nagyon nagyon finom lett:) Köszönjük!

Hasonló Receptek

Magazin