Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Bajor csülök

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Bajor csülök

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 251
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • 2 db hátsó sertéscsülök (nem füstölt!!)
  • 5 dl sör (világos)
  • grill fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés:

A csülköket megmosom, majd enyhén fűszerezem: sózom, borsozom, illetve a grillfűszerrel átkenegetem . Az így előkezelt csülköket tűzálló cseréptepsibe helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom alufóliával, és 200 fokos előmelegített sütőben mintegy 1,5 óráig párolom. Kiveszem a tepsit a sütőből, eltávolítom róla a fóliát, majd jó erősen beszórom a grillfűszerrel. Ezután további fél órára visszateszem a sütőbe 180 fokon, fólia nélkül, majd kiveszem, csontig megszurkálom, hogy jobban átsüljön. Ezután visszarakom a sütőbe további 1 órára. Az idő letelte után kb. 15-20 percig grillezem, miközben 3-4 percenként meglocsolgatom a csülköket a tepsi aljában rotyogó sörrel. Ezután kiveszem, és egyben tálalom. A magam részéről kenyérrel szoktam fogyasztani, de bármilyen körettel, salátával finom.

Megjegyzés:

Nem egy fogyókúrás étel, de az íze isteni...!

A receptet Atomtudós küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. április 4. (vasárnap) 13:51
    Lehet, hogy akkor már nem az igazi, de időben rövidebb: én a csülköt először be szoktam tenni a kuktába, természetesen egész borssal,. sóval, babérral és egy fej hagymával együtt. Ha a kukta sípolni kezd lezárom, pár perc után kiveszem és akkor teszem a tepsibe. Innen már ugyan az, mint a recept. A párolt káposzta, a zsemledombgóc persze mehet hozzá, és főleg a sör! De előtte egy snapsz is belefér!
    Nordkapp szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvasajt Szilvasajt
Ponty chia-magos bundában Ponty chia-magos bundában
Tócsni vilámgyorsan Tócsni vilámgyorsan
Tejfölös-virslis lencsesaláta Tejfölös-virslis lencsesaláta
Gesztenyés kalácstekercs Gesztenyés kalácstekercs
Fordított csokoládétorta őszibarackkal Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Amerikai palacsinta pofonegyszerűen Amerikai palacsinta pofonegyszerűen
Krumplifőzelék tejfölös habarással Krumplifőzelék tejfölös habarással
Zöldséges lencseleves galuskával Zöldséges lencseleves galuskával
Bableves füstölt szalonnával Bableves füstölt szalonnával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122770_szekelykaposzta-110.jpg Székelykáposzta, a legendás

A székelykáposzta hallatán könnyedén azt hihetnénk, hogy valamilyen erdélyi étellel van dolgunk, de a sokféle pest-budai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122810_oktoberi-program-110.jpg Októberi gasztroprogramok

Aranyló táj, valódi ősz, a nagy kirándulások, séták ideje az október. Hogy ne csak cél nélkül járjuk a vidéket vagy éppen a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept