Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bajai halászlé

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 kg hal (75%-a ponyt legyen)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4-5 db erős cseresznyepaprika
  • ízlés szerint só
  • gyufatészta

Elkészítés

    Előkészítés: A megtisztított halat beírdaljuk, besózzuk, végül felszeleteljük. Legalább 1 órát állni hagyjuk. A haltejet, halikrát külön tesszük (ezt nem sózzuk). A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk.

    Elkészítés: A kockára vágott hagymát és a halszeleteket beletesszük az edénybe, felöntjük vízzel (kg-onként 1,1 literrel). Erős lángon főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a pirospaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé. A gyufatésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk.

Megjegyzés

Mi szoktunk beletenni egy kis vörösbort (általában 1 dl-t), és az őrölt paprikából is több kerül a halászlébe (5 evőkanál).

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

fercsibercsi
A Bajai halászlét az teszi különlegessé, hogy tészta is fő benne, vagy adnak hozzá!
mustikkauute
No de még nagyobb bütykö a Bikucs... Boldogult bajai tanár-koromban azt ajánlottam a (szolfézsos) lányaimnak /tanítóképzö/, hogy \"tessék csak kérem nyugodtan próbálkozni\"!... Kedves Bikucs... (Nem volt elég a próbálkozás, ezért lett caci... Pedig annak BAJAI HAL
mustikkauute
petimaci... te kicsit ´pityókás´ lehettél, amuikor a dologhoz a hülyeségeidet hozzáfüzted...
petimaci
Szabó Sándor/Bikucs/! Hogy lehet krumpli ize ha nincs mene ?!...lol A másik az hogy szerintwem az asszonykád fözött valami egészen mást...hahaha Nem rosszból nem bántani akartalak vele...;)
Bikucs
Üdv! Két dologban nem értek egyet.Az egyik ha bográcsban főzzük akkor 45 perc a forrástól max 1 óra.Ha gáz vagy vilanytűzhelyen vagyis a lakásban akkor min 1 óra a forrástól de lehet picit több is mert ha kevés ideig van főzve nem lesz jó olyan lesz mint a halászlékockás leves..Reggel el is mondtam a barátnőmnek aki valamiért megnézte a te receptedet és aszerint járt el.Nos kész a finom krumplileves se színe se íze.Nem rosszból írtam nem bántani akartalak vele és ideges sem vagyok de ha nem értünk vmihez ne foglaljunk állást. Üdv Szabó Sándor

Hasonló Receptek