Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Bajai halászlé

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 kg hal (75%-a ponyt legyen)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4-5 db erős cseresznyepaprika
  • ízlés szerint só
  • gyufatészta

Elkészítés

    Előkészítés: A megtisztított halat beírdaljuk, besózzuk, végül felszeleteljük. Legalább 1 órát állni hagyjuk. A haltejet, halikrát külön tesszük (ezt nem sózzuk). A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk.

    Elkészítés: A kockára vágott hagymát és a halszeleteket beletesszük az edénybe, felöntjük vízzel (kg-onként 1,1 literrel). Erős lángon főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a pirospaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé. A gyufatésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk.

Megjegyzés

Mi szoktunk beletenni egy kis vörösbort (általában 1 dl-t), és az őrölt paprikából is több kerül a halászlébe (5 evőkanál).

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

fercsibercsi
A Bajai halászlét az teszi különlegessé, hogy tészta is fő benne, vagy adnak hozzá!
mustikkauute
No de még nagyobb bütykö a Bikucs... Boldogult bajai tanár-koromban azt ajánlottam a (szolfézsos) lányaimnak /tanítóképzö/, hogy \"tessék csak kérem nyugodtan próbálkozni\"!... Kedves Bikucs... (Nem volt elég a próbálkozás, ezért lett caci... Pedig annak BAJAI HAL
mustikkauute
petimaci... te kicsit ´pityókás´ lehettél, amuikor a dologhoz a hülyeségeidet hozzáfüzted...
petimaci
Szabó Sándor/Bikucs/! Hogy lehet krumpli ize ha nincs mene ?!...lol A másik az hogy szerintwem az asszonykád fözött valami egészen mást...hahaha Nem rosszból nem bántani akartalak vele...;)
Bikucs
Üdv! Két dologban nem értek egyet.Az egyik ha bográcsban főzzük akkor 45 perc a forrástól max 1 óra.Ha gáz vagy vilanytűzhelyen vagyis a lakásban akkor min 1 óra a forrástól de lehet picit több is mert ha kevés ideig van főzve nem lesz jó olyan lesz mint a halászlékockás leves..Reggel el is mondtam a barátnőmnek aki valamiért megnézte a te receptedet és aszerint járt el.Nos kész a finom krumplileves se színe se íze.Nem rosszból írtam nem bántani akartalak vele és ideges sem vagyok de ha nem értünk vmihez ne foglaljunk állást. Üdv Szabó Sándor
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes