Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajai halászlé III.

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát összekockázzuk, és a lesózott, megtisztított, darabolt halat (halat be kell irdalni, mert így átvágjuk a nagy szálkákat). Betesszük a bográcsba - kivéve a kárászt, mert annak puhább a húsa, és nem akarjuk szétfőzni, majd a végén kerül bele. A bográcsba vizet öntünk, és alápörkölünk, hadd rotyogjon (mintha az anyósunkat főznénk), az a cél, hogy gyorsan felforrjon, mert a halat nem szabad takarékon főzni, különben szétesik. Ha felforrt a halászlevünk, hozzáadjuk a tört paprikát. Vigyázzunk, ne égjen rá a bogrács (edény) szélére a paprika, mert akkor megkeseredik. Bele tesszük a paradicsomot és az apróra kockázott foghagymát. Forrás után 1 órával kész a levünk. A kárászt és a belsőségeket az utolsó félórában tesszük csak bele. Sózzuk ízlés szerint, de aki jól lesózta a halat, annak nem is igazán kell. Akkor voltunk jók, ha a lé ragadós, selymes lett.

Megjegyzés

A halat nem szabad keverni, csak a bográcsot (edényt) rázni mozgatni.

Sokan belekötnek, hogy régen nem is volt paradicsom. Az igaz, hogy nem volt. De tört paprika sincs időtlen idők óta! Aki nem hiszi, az nézzen utána.

Ha valakit érdekel a versenyszerű halfőzés, írjon nekem, és megmondom, mikor és hol lesz verseny. - fisher89

Ezek is érdekelhetnek

Friss