Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajai halászlé II.

MME MME
9 4.1/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A dunai halakat, 3,5 kg pontyot, és 1,5 kg vegyes halat (márnát, kárászt, törpeharcsát) gondosan megtisztítjuk. A vegyes halat sűrűn beirdaljuk. A pontyot irdalás után kétujjnyi vastag darabokra, a fejet pedig félbe vágjuk. Ezután lesózzuk, fűszerpaprikával meghintjük. Két órát hűtőben letakarva tároljuk.
  2. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a bogrács aljára tesszük. Rákerül a befűszerezett hal. Vízzel felöntjük, és intenzíven forraljuk. 10 perc után rátesszük a fűszerpaprikát, a cseresznyepaprikát, s így még 30 percig forraljuk.
  3. Közben a frissen gyúrt gyufa tésztát külön vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát a hallével tálaljuk, míg a halat esztétikusan felrakva, külön tálon kínáljuk. 

Vörösboros pontyhalászlé  

Velencei halászlé 

Megjegyzés

Laci bácsi receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss