Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Bajai (dunai) halászlé

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db ponty
  • 2 ek pirospaprika (édesnemes)
  • 3 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 20 dkg gyufatészta

Elkészítés

    1. A halat megpucoljuk és feldaraboljuk. Megszórjuk 1 evőkanál sóval és 1 evőkanál pirospaprikával, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
    2. Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk, és megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk sóval, a tűzről lehúzva rászórjuk a maradék pirospaprikát, és alaposan elkeverjük. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, 1/2 dl vizet. 3-4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a befűszerezett haldarabokat. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és erős tűzön 30-35 percig forraljuk.
    3. Közben a gyufatésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, és leszűrjük. Tálaláskor a tányérokba tésztát szedünk, és rámerjük a forró levest. 

      Balatoni halászlé >>> 

      Szegedi (tiszai) halászlé >>> 

      Mindent a halászléről >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes