Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baingan bharta avagy indiai padlizsánfőzelék

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A sütőt 220 fokra melegítjük. A padlizsánok szárát levágjuk, oldalukat 2-2 helyen, 2-3 cm szélesen bemetsszük. A fokhagyma gerezdeket az így keletkezett résekbe nyomjuk, majd a padlizsánt a sütőbe tesszük. Ha megsültek, kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.

2.

A paradicsomot és a lila hagymát felkockázzuk. Egy edényben nagy olívaolajat hevítünk, és beletesszük a római köményt. Egy perc múlva hozzáadjuk a gyömbért és a hagymát. Miután utóbbi üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és az erőspaprikát.

3.

Hozzáadjuk a többi fűszert, jól elkeverjük, majd a padlizsánokat lehúzott héjjal és az elegyhez adjuk.

4.

A padlizsánokat jól összetörve elkeverjük a paradicsommal, hozzáadjuk a zöldborsót, fél csésze vizet, némi sót és 5-6 pár percig kis lángon hagyjuk főni. Korrianderrel díszítjük, basmati rizzsel tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek