A sütőt 220 fokra melegítjük. A padlizsánok szárát levágjuk, oldalukat 2-2 helyen, 2-3 cm szélesen bemetsszük. A fokhagyma gerezdeket az így keletkezett résekbe nyomjuk, majd a padlizsánt a sütőbe tesszük. Ha megsültek, kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.
A paradicsomot és a lila hagymát felkockázzuk. Egy edényben nagy olívaolajat hevítünk, és beletesszük a római köményt. Egy perc múlva hozzáadjuk a gyömbért és a hagymát. Miután utóbbi üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és az erőspaprikát.
Hozzáadjuk a többi fűszert, jól elkeverjük, majd a padlizsánokat lehúzott héjjal és az elegyhez adjuk.
A padlizsánokat jól összetörve elkeverjük a paradicsommal, hozzáadjuk a zöldborsót, fél csésze vizet, némi sót és 5-6 pár percig kis lángon hagyjuk főni. Korrianderrel díszítjük, basmati rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre