Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bailey's krémes piskótatekercs

MME MME
1 4.1/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótalaphoz:
  • 6 friss házi tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A Baileys krémhez:
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 dl Bailyes (ízlés szerint adagoljuk)

Elkészítés

Ellkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. A lisztet tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát sütünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük. A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.) Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileys-zel, elegyítjük a tejes krémmel.

Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a Baileys-es csokikrémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk. Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss