Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baileys-es tányérdesszert

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Angolkrémhez:
  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tejszín
  • 1 db vaniliarúd magjai
  • Az alaphoz:
  • 9 dkg porcukor
  • 4,5 dkg pirított mandulaliszt
  • 4,5 dkg liszt
  • 4-5 db tojásfehérje
  • 11,5 g vaj
  • 1 dkg méz
  • A mousse-hoz
  • 4 dl tejszín
  • 0,3 dl whisky
  • 0,3 dl Baileys
  • 10 dkg angolkrém
  • 5 dkg fehér csoki
  • 10 g zselatin + víz

Elkészítés

  1. Elsőnek az angolkrémet készítjük el. Vízgőz fölött az összes hozzávalót összekavarjuk, besűrítjük.
  2. Az alaptésztához összekeverjük a porcukrot, a liszteket, bő két csipet sót és a fehérje felét. A vajat megkaramellizáljuk. A fehérje másik felét a mézzel együt a vízgőz fölött 40 fokra melegítjük. Ezt a keveréket a lisztes részhez adjuk, majd a barna vajat is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 190 fokon 8-10 percet sütjük.
  3. A formához választhatunk műanyag poharakat, amelyenek a végét levágtjuk. A formát fejjel lefele fodítva kiszúrjuk a tésztát és ráöntötjük a mousset. A zselatint beáztatjuk, a csokit felolvasztjuk. A tejszínt habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a Baileyst, a whiskyt, az olvasztott csokit. A masszát a poharakba vagy formákba töltjük és hagyjuk megdermedni.
  4. Egy fogvályó segítségével elválasszuk a desszertet a pohártól és a tányérokra helyezzük. A maradék angolkrém és baracklekvár kerül a tányérra, melyet kiskanállal behúzunk. Ropogós Callebaut gyöngyöket teszünk a tetejére. 

ZABKEKSZES-CSOKOLÁDÉS POHÁRKRÉM >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss