Bagolyszem

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • Valamint:
  • 2 db banán

Elkészítés

    Elkészítés: A 6 tojás sárgáját kikevejük 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket felverjük, és a fenti masszával jól összekeverjük. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt teszünk, megkenjük margainnal, és a tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Kivesszük, de hagyjuk a sütőpapíron, csak kicsit lazítsuk meg rajta.

    A krémhez 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel kikeverünk, sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg margarint 14 dkg porcukorral kikeverünk, és belekeverjük a kihűlt pépet is. 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 csomag vaníliliás cukorot keverünk, a másikba 1 evőkanál kakaót.

    A kihűlt tésztalapra először rákenjük a fehér krémet, majd a tetejére a barnát. A megkent lap alsó (magunk felöli) részére egymás mellé tesszük vízszintesen a 2 banánt, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset. Óvatosan tálcára tesszük, és mehet a hűtőbe (de le is fagyasztható).

    Csokimázzal leöntve, szeletelve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin