Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Bagolyszem II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Bagolyszem II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 22
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor (lehet porcukor is, hamarabb elolvad)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csokiforgács, csokidara a díszítéshez
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • pici vanília-aroma
  • 2 kisebb banán

Elkészítés:

A fent leírt hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk. A tojásfehérjét a sárgájától elválasztjuk, porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük a sárgáját, majd hozzá adjuk a kakaóport, és azzal is összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és kis adagonként lassan keverve hozzáadjuk a tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és evőkanalanként hozzáadjuk a masszához lassan kevergetve, hogy a hab ne törjön össze. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

Légkeveréses sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon sütjük. Ellenőrzésképp egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy biztosan megsült-e. Sütőnként eltérő lehet a sütési idő és hőfok.

Míg sül a tészta. addig a pudingot megfőzzük. 3 dl tejet melegítünk lassú fokozaton (nehogy leégjen), míg melegszik, addig a maradék 1 dl tejet a pudingporral összekeverjük, és lassan hozzáöntjük a tejhez, folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg pukkadozni nem kezd a pudingunk, ez kb. 10-15 perc. Még véletlenül se hagyjuk magára a pudingot főzés közben, mert leéghet és bebőrösödhet a teteje, minek következtében csomós lesz a puding. Ha kész, akkor beletesszük a 2 evőlanál cukrot. A cukrot azért akkor teszem a pudingba miután megfőtt, mert főzés közben leéghet annak ellenére, hogy lassú fokozaton főzzük.

A mosogatóba hideg vizet eresztünk, beletesszük a pudongos edényt, a víz kb. addig érjen kívül, mint bent a puding. Kóstoljuk meg, és ha már langyos a puding, akkor keverjük össze a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudinggal, majd adjunk hozzá egy kis vanília-aromát is.

Ha megsült a piskóta, csúsztassuk ki a piskótát a tepsiből, fordítsuk fel a tepsit, hogy az alja legyen felül, és tegyünk rá egy konyharuhát. Helyezzük rá a piskótát úgy, hogy a papíros része van felül, óvatosan húzzuk le a papírt a piskótáról, és míg meleg, tekerjük fel, de ne szorosan, mert elrepedhet a piskóta, attól függetlenül, hogy meleg. A konyharuhába tekerjük bele, hagyjuk kihűlni.

A pudingos krémmel kenjük meg a kihűlt piskótát, és ahonnan előzőleg elkezdtük feltekerni, ahhoz a széléhez tegyük a banánt hosszába. Én elvágtam a banánt 3 felé az íveltsége miatt. Elvágva aránylag egyenesen tudtam a piskótába tenni. Óvatosan tekerjük fel, vigyázva, hogy a krémet ne préseljük ki a piskótából, és vigyázzunk rá, hogy a banánok is a helyükön maradjanak, mert elcsúszhatnak a krémen. Ahogy elkezdjük tekerni, picit meg is emelhetjük, ne pedig úgy tekerjük, mintha tolni akarnánk magunk előtt, mert akkor nem fog szépen sikerülni. Szóval hajtsuk rá a banánra a piskóta szélét, fogjuk át a markunkkal, és emeljünk rajta egy picit, úgy tekerjük tovább.

Csomagoljuk bele a saját sütőpapírjába, amiben sült, plusz tekerjük be még konyharuhába is, így nem fog megszáradni a hűtőben. Minimum 1 órát hagyjuk hűlni.

Ha maradt egy kis krémünk, a kihűlt piskóta tetejétől oldalra haladva kenjük be a piskótát. Azért felülről haladva, mert ha oldalról vagy akárhonnan kezdjük és nem lenne elég a krém, akkor pórul járunk. Az sem baj, ha csak épp a tetejére jut egy kis krém, úgyis csak díszítés miatt kell. Megszórhatjuk csokiforgáccsal, csokidarával vagy ami épp otthon van.

Megjegyzés:

Én először sütöttem ezt a sütit és nagyon finom lett. A cukorarányokat lehet változtatni, attól függ, ki mennyire szereti édesen a krémet. A piskótához maradjunk a megadott arányú cukornál. Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Eszterke82 küldte. Köszönjük!

eszterke82 receptjeiből:
Bagolyszem II.
Csokis-meggyes muffin II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tejberizs, gyümölcsrizs, felfújt
Tej és rizs az alapja mindhárom desszertnek, egyszerű és kiadós, ízlésünk szerint gazdagítható nem csak belevalókkal, de tálaláskor különféle öntetekkel is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Borzas málnadzsemes linzer Borzas málnadzsemes linzer
Sertésragu rizibizivel Sertésragu rizibizivel
Bevert pikáns tojásleves Bevert pikáns tojásleves
Cukkinis rakott carbonara Cukkinis rakott carbonara
Burgonyakrémleves baconnel Burgonyakrémleves baconnel
Habkönnyű túrógombóc Habkönnyű túrógombóc
Karfiol lengyelesen Karfiol lengyelesen
Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel
Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással
Mézes-fűszeres csülök Mézes-fűszeres csülök
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123103_apfelkuchen-110.jpg Ellenállhatatlan almás sütemény

Az őszi-téli konyha desszertrepertoárjában kitüntetett helyet foglalnak el az almával készített édességek. Igaz ez Európa számos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept