Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Bagolyszem II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Bagolyszem II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 23
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor (lehet porcukor is, hamarabb elolvad)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csokiforgács, csokidara a díszítéshez
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg margarin
  • pici vanília-aroma
  • 2 kisebb banán

Elkészítés:

A fent leírt hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk. A tojásfehérjét a sárgájától elválasztjuk, porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük a sárgáját, majd hozzá adjuk a kakaóport, és azzal is összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és kis adagonként lassan keverve hozzáadjuk a tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és evőkanalanként hozzáadjuk a masszához lassan kevergetve, hogy a hab ne törjön össze. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

Légkeveréses sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon sütjük. Ellenőrzésképp egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy biztosan megsült-e. Sütőnként eltérő lehet a sütési idő és hőfok.

Míg sül a tészta. addig a pudingot megfőzzük. 3 dl tejet melegítünk lassú fokozaton (nehogy leégjen), míg melegszik, addig a maradék 1 dl tejet a pudingporral összekeverjük, és lassan hozzáöntjük a tejhez, folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg pukkadozni nem kezd a pudingunk, ez kb. 10-15 perc. Még véletlenül se hagyjuk magára a pudingot főzés közben, mert leéghet és bebőrösödhet a teteje, minek következtében csomós lesz a puding. Ha kész, akkor beletesszük a 2 evőlanál cukrot. A cukrot azért akkor teszem a pudingba miután megfőtt, mert főzés közben leéghet annak ellenére, hogy lassú fokozaton főzzük.

A mosogatóba hideg vizet eresztünk, beletesszük a pudongos edényt, a víz kb. addig érjen kívül, mint bent a puding. Kóstoljuk meg, és ha már langyos a puding, akkor keverjük össze a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudinggal, majd adjunk hozzá egy kis vanília-aromát is.

Ha megsült a piskóta, csúsztassuk ki a piskótát a tepsiből, fordítsuk fel a tepsit, hogy az alja legyen felül, és tegyünk rá egy konyharuhát. Helyezzük rá a piskótát úgy, hogy a papíros része van felül, óvatosan húzzuk le a papírt a piskótáról, és míg meleg, tekerjük fel, de ne szorosan, mert elrepedhet a piskóta, attól függetlenül, hogy meleg. A konyharuhába tekerjük bele, hagyjuk kihűlni.

A pudingos krémmel kenjük meg a kihűlt piskótát, és ahonnan előzőleg elkezdtük feltekerni, ahhoz a széléhez tegyük a banánt hosszába. Én elvágtam a banánt 3 felé az íveltsége miatt. Elvágva aránylag egyenesen tudtam a piskótába tenni. Óvatosan tekerjük fel, vigyázva, hogy a krémet ne préseljük ki a piskótából, és vigyázzunk rá, hogy a banánok is a helyükön maradjanak, mert elcsúszhatnak a krémen. Ahogy elkezdjük tekerni, picit meg is emelhetjük, ne pedig úgy tekerjük, mintha tolni akarnánk magunk előtt, mert akkor nem fog szépen sikerülni. Szóval hajtsuk rá a banánra a piskóta szélét, fogjuk át a markunkkal, és emeljünk rajta egy picit, úgy tekerjük tovább.

Csomagoljuk bele a saját sütőpapírjába, amiben sült, plusz tekerjük be még konyharuhába is, így nem fog megszáradni a hűtőben. Minimum 1 órát hagyjuk hűlni.

Ha maradt egy kis krémünk, a kihűlt piskóta tetejétől oldalra haladva kenjük be a piskótát. Azért felülről haladva, mert ha oldalról vagy akárhonnan kezdjük és nem lenne elég a krém, akkor pórul járunk. Az sem baj, ha csak épp a tetejére jut egy kis krém, úgyis csak díszítés miatt kell. Megszórhatjuk csokiforgáccsal, csokidarával vagy ami épp otthon van.

Megjegyzés:

Én először sütöttem ezt a sütit és nagyon finom lett. A cukorarányokat lehet változtatni, attól függ, ki mennyire szereti édesen a krémet. A piskótához maradjunk a megadott arányú cukornál. Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Eszterke82 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



eszterke82 receptjeiből:
Bagolyszem II.
Csokis-meggyes muffin II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Grillezett mozzarella Grillezett mozzarella
Sertéshús tejszínes gombával Sertéshús tejszínes gombával
Pofonegyszerű lekváros tekercs Pofonegyszerű lekváros tekercs
Spenótos marhahússzelet Spenótos marhahússzelet
Csirkemell márványsajttal Csirkemell márványsajttal
Gyümölcsös szelet Gyümölcsös szelet
Pita húsgolyókkal Pita húsgolyókkal
Egyszerű fahéjas-mézes sütemény Egyszerű fahéjas-mézes sütemény
Sajtos-sonkás-tejfölös tészta Sajtos-sonkás-tejfölös tészta
Cukkinis-mozzarellás csirke Cukkinis-mozzarellás csirke
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124986_kes_sajt_110.jpg 5 kés, amire mindenképpen szükséged van a konyhában

A vágóeszköznek megfelelő méretűnek, jól foghatónak és élesnek kell lennie. Segítünk, hogy a különféle alapanyagokhoz milyen kést…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124964_baileys_110.jpg Házi Baileys, Martini és csokilikőr - pofonegyszerű receptek!

Miért vegyünk a boltban drága likőröket, amikor otthon fele annyiból elő tudjuk állítani házilag? Ráadásul az így elkészített…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124960_gyomber_fuszer_110.jpg Top 3 fűszer a garantált fogyáshoz

Ízletesek, ráadásul a fogyásban is segíthetnek! Íme a három leghatékonyabb fűszer, ha megszabadulnál a pluszkilóktól.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124958_tojastrukk_video_110.jpg 3 tojásos trükk, amit ki kell próbálnod - videók!/

Láttál már keménytojást, ugye? És szívalakút? És olyat, aminek a sárgája van kívül, a fehérje belül? Nem? Megmutatjuk, melyik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124955_meregtelenites_110.jpg Így méregteleníts okosan - mintaétrend és tippek a tisztuláshoz

A testünknek, mint minden finom szerkezetnek, időről időre szüksége van egy kis „szervizelésre”. Ebben segítenek a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124951_kukorica_110.jpg Strandkaja, ami szépít fogyaszt és okosít - egyél kukoricát!

Kihagyhatatlan nyári nass a főtt csemegekukorica nem csak finom, hanem okossá tesz, energetizál, fogyaszt, és a hajadat is széppé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124949_jojo_effektus_110.jpg Ne ess bele a fogyókúrás csapdába! Így kerüld el a jojó effektust

Hiába fogytál le, a leadott felesleg szinte rögtön visszakúszott? A legújabb csodakúra tízkilós fogyást ígért, de rólad csak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124947_egeszseges_taplalkozas_110.jpg Lúgosíts! Nagy baj lehet az elsavasodásból

Kimerültség, túlsúly, reuma, csontritkulás vagy vesebántalom – mindez az elsavasodott szervezet vészjelzése is lehet.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept