Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Bagolyszem II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Bagolyszem II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 22
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor (lehet porcukor is, hamarabb elolvad)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csokiforgács, csokidara a díszítéshez
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • pici vanília-aroma
  • 2 kisebb banán

Elkészítés:

A fent leírt hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk. A tojásfehérjét a sárgájától elválasztjuk, porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük a sárgáját, majd hozzá adjuk a kakaóport, és azzal is összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és kis adagonként lassan keverve hozzáadjuk a tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és evőkanalanként hozzáadjuk a masszához lassan kevergetve, hogy a hab ne törjön össze. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

Légkeveréses sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon sütjük. Ellenőrzésképp egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy biztosan megsült-e. Sütőnként eltérő lehet a sütési idő és hőfok.

Míg sül a tészta. addig a pudingot megfőzzük. 3 dl tejet melegítünk lassú fokozaton (nehogy leégjen), míg melegszik, addig a maradék 1 dl tejet a pudingporral összekeverjük, és lassan hozzáöntjük a tejhez, folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg pukkadozni nem kezd a pudingunk, ez kb. 10-15 perc. Még véletlenül se hagyjuk magára a pudingot főzés közben, mert leéghet és bebőrösödhet a teteje, minek következtében csomós lesz a puding. Ha kész, akkor beletesszük a 2 evőlanál cukrot. A cukrot azért akkor teszem a pudingba miután megfőtt, mert főzés közben leéghet annak ellenére, hogy lassú fokozaton főzzük.

A mosogatóba hideg vizet eresztünk, beletesszük a pudongos edényt, a víz kb. addig érjen kívül, mint bent a puding. Kóstoljuk meg, és ha már langyos a puding, akkor keverjük össze a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudinggal, majd adjunk hozzá egy kis vanília-aromát is.

Ha megsült a piskóta, csúsztassuk ki a piskótát a tepsiből, fordítsuk fel a tepsit, hogy az alja legyen felül, és tegyünk rá egy konyharuhát. Helyezzük rá a piskótát úgy, hogy a papíros része van felül, óvatosan húzzuk le a papírt a piskótáról, és míg meleg, tekerjük fel, de ne szorosan, mert elrepedhet a piskóta, attól függetlenül, hogy meleg. A konyharuhába tekerjük bele, hagyjuk kihűlni.

A pudingos krémmel kenjük meg a kihűlt piskótát, és ahonnan előzőleg elkezdtük feltekerni, ahhoz a széléhez tegyük a banánt hosszába. Én elvágtam a banánt 3 felé az íveltsége miatt. Elvágva aránylag egyenesen tudtam a piskótába tenni. Óvatosan tekerjük fel, vigyázva, hogy a krémet ne préseljük ki a piskótából, és vigyázzunk rá, hogy a banánok is a helyükön maradjanak, mert elcsúszhatnak a krémen. Ahogy elkezdjük tekerni, picit meg is emelhetjük, ne pedig úgy tekerjük, mintha tolni akarnánk magunk előtt, mert akkor nem fog szépen sikerülni. Szóval hajtsuk rá a banánra a piskóta szélét, fogjuk át a markunkkal, és emeljünk rajta egy picit, úgy tekerjük tovább.

Csomagoljuk bele a saját sütőpapírjába, amiben sült, plusz tekerjük be még konyharuhába is, így nem fog megszáradni a hűtőben. Minimum 1 órát hagyjuk hűlni.

Ha maradt egy kis krémünk, a kihűlt piskóta tetejétől oldalra haladva kenjük be a piskótát. Azért felülről haladva, mert ha oldalról vagy akárhonnan kezdjük és nem lenne elég a krém, akkor pórul járunk. Az sem baj, ha csak épp a tetejére jut egy kis krém, úgyis csak díszítés miatt kell. Megszórhatjuk csokiforgáccsal, csokidarával vagy ami épp otthon van.

Megjegyzés:

Én először sütöttem ezt a sütit és nagyon finom lett. A cukorarányokat lehet változtatni, attól függ, ki mennyire szereti édesen a krémet. A piskótához maradjunk a megadott arányú cukornál. Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Eszterke82 küldte. Köszönjük!

eszterke82 receptjeiből:
Bagolyszem II.
Csokis-meggyes muffin II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Gyors tésztavacsorák
A tészta olyan alapanyag, amit kedvünk szerint tetszőleges ízvilágban elkészíthetünk. Tésztás ötletbörze válogatásunkban!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fonott kalács VII. Fonott kalács VII.
Francia almatorta krémesen Francia almatorta krémesen
Banános-mogyorós muffin Banános-mogyorós muffin
Zabpelyhes amerikai palacsinta Zabpelyhes amerikai palacsinta
Pizzás masni Pizzás masni
Joghurtos zöldborsófőzelék Joghurtos zöldborsófőzelék
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept