Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Bagolyszem II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Bagolyszem II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 23
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor (lehet porcukor is, hamarabb elolvad)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csokiforgács, csokidara a díszítéshez
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg margarin
  • pici vanília-aroma
  • 2 kisebb banán

Elkészítés:

A fent leírt hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk. A tojásfehérjét a sárgájától elválasztjuk, porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük a sárgáját, majd hozzá adjuk a kakaóport, és azzal is összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és kis adagonként lassan keverve hozzáadjuk a tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és evőkanalanként hozzáadjuk a masszához lassan kevergetve, hogy a hab ne törjön össze. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

Légkeveréses sütőben 10 percig 180 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon sütjük. Ellenőrzésképp egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy biztosan megsült-e. Sütőnként eltérő lehet a sütési idő és hőfok.

Míg sül a tészta. addig a pudingot megfőzzük. 3 dl tejet melegítünk lassú fokozaton (nehogy leégjen), míg melegszik, addig a maradék 1 dl tejet a pudingporral összekeverjük, és lassan hozzáöntjük a tejhez, folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg pukkadozni nem kezd a pudingunk, ez kb. 10-15 perc. Még véletlenül se hagyjuk magára a pudingot főzés közben, mert leéghet és bebőrösödhet a teteje, minek következtében csomós lesz a puding. Ha kész, akkor beletesszük a 2 evőlanál cukrot. A cukrot azért akkor teszem a pudingba miután megfőtt, mert főzés közben leéghet annak ellenére, hogy lassú fokozaton főzzük.

A mosogatóba hideg vizet eresztünk, beletesszük a pudongos edényt, a víz kb. addig érjen kívül, mint bent a puding. Kóstoljuk meg, és ha már langyos a puding, akkor keverjük össze a szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudinggal, majd adjunk hozzá egy kis vanília-aromát is.

Ha megsült a piskóta, csúsztassuk ki a piskótát a tepsiből, fordítsuk fel a tepsit, hogy az alja legyen felül, és tegyünk rá egy konyharuhát. Helyezzük rá a piskótát úgy, hogy a papíros része van felül, óvatosan húzzuk le a papírt a piskótáról, és míg meleg, tekerjük fel, de ne szorosan, mert elrepedhet a piskóta, attól függetlenül, hogy meleg. A konyharuhába tekerjük bele, hagyjuk kihűlni.

A pudingos krémmel kenjük meg a kihűlt piskótát, és ahonnan előzőleg elkezdtük feltekerni, ahhoz a széléhez tegyük a banánt hosszába. Én elvágtam a banánt 3 felé az íveltsége miatt. Elvágva aránylag egyenesen tudtam a piskótába tenni. Óvatosan tekerjük fel, vigyázva, hogy a krémet ne préseljük ki a piskótából, és vigyázzunk rá, hogy a banánok is a helyükön maradjanak, mert elcsúszhatnak a krémen. Ahogy elkezdjük tekerni, picit meg is emelhetjük, ne pedig úgy tekerjük, mintha tolni akarnánk magunk előtt, mert akkor nem fog szépen sikerülni. Szóval hajtsuk rá a banánra a piskóta szélét, fogjuk át a markunkkal, és emeljünk rajta egy picit, úgy tekerjük tovább.

Csomagoljuk bele a saját sütőpapírjába, amiben sült, plusz tekerjük be még konyharuhába is, így nem fog megszáradni a hűtőben. Minimum 1 órát hagyjuk hűlni.

Ha maradt egy kis krémünk, a kihűlt piskóta tetejétől oldalra haladva kenjük be a piskótát. Azért felülről haladva, mert ha oldalról vagy akárhonnan kezdjük és nem lenne elég a krém, akkor pórul járunk. Az sem baj, ha csak épp a tetejére jut egy kis krém, úgyis csak díszítés miatt kell. Megszórhatjuk csokiforgáccsal, csokidarával vagy ami épp otthon van.

Megjegyzés:

Én először sütöttem ezt a sütit és nagyon finom lett. A cukorarányokat lehet változtatni, attól függ, ki mennyire szereti édesen a krémet. A piskótához maradjunk a megadott arányú cukornál. Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Eszterke82 küldte. Köszönjük!



eszterke82 receptjeiből:
Bagolyszem II.
Csokis-meggyes muffin II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tartalmas téli egytálételek
Télen kell a kalória, és jólesik a meleg is, amíg a finom egytálétel készül... Káposztával, almával, babbal, füstölt hússal... Hmmm...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Ínyenc Dobos-torta Ínyenc Dobos-torta
Zserbó IX. Zserbó IX.
Kacsa-húsleves grízgaluskával Kacsa-húsleves grízgaluskával
Csokis álom muffin Csokis álom muffin
Tokaji mézes-mustáros csirkemell Tokaji mézes-mustáros csirkemell
Sajtos göngyölt csirkemell Sajtos göngyölt csirkemell
Mexikói rizsköret Mexikói rizsköret
Déligyümölcsös koktél vodkával Déligyümölcsös koktél vodkával
Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes) Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes)
Egyben sült tarja Egyben sült tarja
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123480_rosti-110.jpg A röstiről és más krumplilepényekről

A krumplilepény igazán olcsó és egyszerű étel, reggelire, vacsorára ideális, de még a főfogás mellé kínált körteként is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123471_zoldseges-110.jpg Zöldségözön januárra

Először is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek! Remélem, idén is velem tartotok, igyekszem kitenni magamért, és finomabbnál…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123463_zoldturmix-110.jpg Zöld turmix, a vitaminbomba

A téli hónapokban sokszor érezzük úgy, hogy kevés napfényhez, kevés zöldséghez, gyümölcshöz jut a szervezetünk. A napfény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123448_zellersalata-110.jpg Zellersaláta házi majonézzel, kapribogyóval

A vitaminínséges, téli időszakban is akad szezonális alapanyag, amiből egészséges, finom fogás készülhet. Ilyenek a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119062_tarkedli-110.jpg Talkedli vagy tarkedli, a cseh fánk

Farsang idején kihagyhatatlan a fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, sőt a képviselőfánkot is van, aki ekkorra időzíti, de a fánkok…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept