Elkészítés: A kicsontozott karajt kiklopfoljuk. A tojásokat megfőzzük és negyedekre vágjuk. A sonkát kisujjnyi vastagságúra szeleteljük.
1-1 szelet húsra negyed főtt tojást és 1
darab sonkát teszünk, felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A hústekercseket lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük, félretesszük.
A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, és a zsírjában a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel, ebbe tesszük a hústekercseket. Sóval, ételízesítővel, borssal, fokhagymával és
majoránnával ízesítjük. Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és készre főzzük. Ha kész, tejföllel bekavarjuk és összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk, apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre