Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói ezerlyukú palacsinta (Baghareer)

Hozzávalók

  • 20 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 ek narancsvirágvíz)
  • 1 csipet sáfrány
  • 5 dl víz (meleg)
  • A tálaláshoz:
  • méz
  • vaj

Elkészítés

    1. Az összes hozzávalót beletesszük egy mixerbe és kb. 2 percig mixeljük. Ha ezzel végeztünk, a tésztát 1 órát letakarva pihentetjük.
    2. Néhány kanálnyi tésztát a nem túl forró serpenyőbe adagolunk, majd lassú tűzön sütni kezdjük. (Ha lehet új serpenyőt használj, ami nem karcos, sérült.)
    3. A sütés során láthatjuk, hogy a palacsinta tetején kis buborékok képződnek. Akkor készült el, ha már nincs több nedvesség a tetején. Csak az egyik oldalát sütjük!
    4. Ízlés szerint mézzel és olvasztott vajjal tálaljuk.

    RÓZSASZÍN AMERIKAI PALACSINTA>>> 

    SPENÓTOS PALACSINTA TEJFÖLLEL TÖLTVE>>> 

    15 PERCES BANÁNOS PALACSINTA>>> 

     

Megjegyzés

A kelesztést fontos kivárni, illetve nagyon kis lángon kell sütni, és nem szabad olajozni a serpenyőt! Marokkóban többet is készítenek egyszerre, és bezacskózva hűtőben eláll napokig. Reggelire vagy a délutáni teázáshoz szokták fogyasztani.

Tittikeeeh77
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek