Elkészítése: Az olajat, a cukrot, a sót a felmelegített vízzel elkeverjük, hozzávegyítjük az élesztőt, és körülbelül tíz percig pihentetjük. Amikor már szépen feljött, beleütjük a tojást. A lisztet megfelelő edénybe szűrjük, összedolgozzuk az élesztős keverékkel, meglisztezett deszkán meggyúrjuk. Tíz-tizenöt perc alatt könnyű tésztát kapunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán újra gyúrjuk. Amikor érezzük, hogy sima és rugalmas, tizenkét egyenlő szeletre vágjuk. Egy-egy szeletből kis hengert, majd gyűrűt formálunk, a két végét megnedvesítjük, és egymáshoz tapasztjuk. Lefödve újabb tíz percig kelesztjük. Egyenként lobogóan forró vízbe dobjuk, s addig főzzük, míg fel nem bukkannak. Lapátkanállal kiemeljük, megolajozott tűzálló tálba tesszük, és előmelegített sütőben körülbelül húsz percig aranybarnára sütjük. Szezámmaggal megszórva igazi keleti csemege.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre