Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Badacsonyi libasült

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 libacomb
  • 1 libamell
  • 1 kg szőlő
  • 5 dkg zsír
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 cukkíni
  • 3 szelet bacon
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítése: A libahúst jól megmossuk, sózzuk, kevés köménnyel és csipetnyi majoránnával – a bőrös rész kivételével – meghintjük.

    A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük, a tepsi aljára helyezzük, és befedjük szalonnacsíkokkal. Erre helyezzük a libacombot és -mellet. Megsózzuk, és forró zsírral meglocsoljuk. Felforrósított sütőben takaréklángon, állandóan locsolgatva puhára sütjük. Az első félórában többször megforgatjuk, a hátralévő sütési időben a bőrös résznek kell felül lenni, hogy jó ropogósra süljön.

    Amíg a liba sül, a zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A 2 felvert tojásból, a megtisztított, apró kockákra vágott hagymából, a felaprított petrezselyemzöldjéből, a zsemléből só, bors, kevés kömény hozzáadásával tölteléket készítünk. A masszából 8 lepényt formálunk, serpenyőben felolvasztott vajban mindkét oldalát megsütjük, és tálalásig melegen tartjuk.

    A jól megmosott szőlőt leszemezzük. Amikor a liba már megsült, és a tepsiből kivettük, a szőlőt 5 percre jó meleg vízbe tesszük.

    A sült libacombokat és a feldarabolt libamellet tálra tesszük, egyik oldalán a meleg szőlőszemekkel, a másikon a kisütött töltelékkel körítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin