Bácskai rizseshús

default user icon
18 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 nagy fej hagyma
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 4+2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 25 dkg közepes szemű rizs
  • 4-5 szál petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
    Elkészítés: Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk. A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy csinos tűzálló tálba (ebben fogjuk tálalni). Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk (20 perc), félidőben egyszer megkeverjük, és többet nem! Néhány paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszíthetjük, azonnal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bekő Tímea 1 évvel ezelőtt
finom lett, köszönjük szépen.
Gordon Remzi 3 évvel ezelőtt
Hmmmmmmm,nagyon fincsi lett. Én megbolonditottam egy kis csilivel,és a barátaim mind a 21 ujjukat megnyalták utána:)
Bárodi Tibor 4 évvel ezelőtt
Szia! Fontos, hogy nagyon tisztára kell mosni utána olajon üvegesíteni, ez azért kell, hogy a tápanyagok a rizsben maradjanak és 1:2 arányban önteni rá vizet. A rizs készítésénél arra is ügyelni kell, hogy sohasem szabad megsózni, csak ha már kész van. Nagylángon főzni, addig amíg bugyborékol, utána fedővel lefedni és kis lángon tízpercig párolni, majd elzárni a gázt (vagy a hőforrást) és további tízpercig hagyni állni úgyhogy a fedőt nem emeled le. Indiai recept alapján.
Vica Takács 5 évvel ezelőtt
Kedves Aditte! Én úgy szoktam készíteni a rizst ha köretnek használom, hogy ahány pohár rizs annyi pohár viz, kevés olajon üvegesre megpiritom, sózom,majd előmelegített sütóben teszem, de ekkor már kikapcsolom a sütőt. 15 perc múlva már finom puha a rizs. Tehát ehhez a recepthez és a TE kérdésedre a válasz, itt is puha kell, hogy legyen a rizs, mert megpárolodik.
Aditte 5 évvel ezelőtt
A rizst nem kell előre megfőzni? 1 órája párolódik az egész a sütőben, de még mindig kemény a rizs...
József 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült!
Szabó Melinda 5 évvel ezelőtt
Ezután csak így fogom elklszíteni szuper lett.Bár nekem kellett alá vizet öntenem nem sikerült a saját levében főznöm mert lekapta.
Kiss Piroska 6 évvel ezelőtt
Eszméletlen finom lett :)
Győri Nikolett 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Megcsináltam énis és nagyon finom lett!!Tudom mindenkinek ajánlani,klasszikus recept! Üdv.!
kovács györgy 6 évvel ezelőtt
Szia. Megcsináltam és igen tuti lett. Saját hórdós savanyúságommal toltuk. Köszönöm:))

Hasonló Receptek

Magazin