Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bácskai rizses hús pulykából

Hozzávalók

  • 30 dkg pulykamell
  • 1 db paprika
  • 1 bögre rizs
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek pirospaprika
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, felkockázzuk. A pulykamellet is megtisztítjuk, és közepes kockákra vágjuk. A rizst alaposan átmossuk.
    2. A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd együtt pároljuk tovább. Ehhez a lecsós alaphoz adjuk a kockára vágott pulykamellet, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább.
    3. Amikor már egészen puha a hús, hozzáadjuk az átmosott rizst, felöntjük egy bögre vízzel, és készre főzzük. Ezután lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs kellően megdagadjon. 

Megjegyzés

Ez egy egyszerű, gyors és mindentől mentes finom egytálétel!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin