Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai rizses hús pulykából

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, felkockázzuk. A pulykamellet is megtisztítjuk, és közepes kockákra vágjuk. A rizst alaposan átmossuk.
  2. A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd együtt pároljuk tovább. Ehhez a lecsós alaphoz adjuk a kockára vágott pulykamellet, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább.
  3. Amikor már egészen puha a hús, hozzáadjuk az átmosott rizst, felöntjük egy bögre vízzel, és készre főzzük. Ezután lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs kellően megdagadjon. 

Megjegyzés

Ez egy egyszerű, gyors és mindentől mentes finom egytálétel! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss