Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai rizseshús II.

120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük, rádobjuk a kockázott paradicsomot és paprikát. Kicsit együtt dinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, és a fűszereket beletesszük. Picit többet, mint egy pörköltbe, mert a rizs is fel fogja az ízeket szívni magába. Rátesszük a hús, fehéredésig kavargatva *pörköljük*. Felöntjük vízzel, és forrástól számítva 1 óra 40 percig főzzük, majd a megmosott rizs beletesszük, 3 bögre vízzel felöntjük, összekeverjük. 10 perc főzés után megkavarjuk, majd még 10 percig főzzük. Lekapcsoljuk a gázt, konyharuhával letakarjuk, és így hagyjuk fél órát pihenni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss