Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bácskai rizses hús

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek zsír
  • 2 db paprika
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1/2 kg sertéslapocka
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl rizs

Elkészítés

    1. A kockára vágott hagymát megpirítjuk a zsíron, hozzátesszük a szintén kockára vágott paprikát, együtt is pirítjuk kicsit, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
    2. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, visszatesszük a tűzre és beletesszük a felkockázott húst. Megsózzzuk, megborsozzuk, felengedjük vízzel, és a zúzott fokhagymát is beletesszük. Lefedve, a vizet mindig pótolva nem egészen puhára pároljuk a húst.
    3. Amikor majdnem puha, beletesszük az alaposan megmosott rizst és felöntjük 4 dl vízzel, hogy az egészet jól ellepje.
    4. Majd a lábost a már 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig hagyjuk benne, amíg a rizs felszívja a vizet. Félidőben megkeverjük. Ekkor elzárjuk a sütőt, és még így is hagyjuk benne kb. 10 percig. Tálalás előtt még megszórjuk egy pici borssal. 

      Bácskai rizses hús >>> 

      Még több rizses recept >>> 

      Rizses-csirkés egytál >>> 

Megjegyzés

Klasszikus savanyúság hozzá a csemegeuborka, de bármilyen más savanyúsággal, salátával, sőt befőttel, kompóttal is finom. 

kovacsagi58
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin