Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bácskai rizses hús

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 ek napraforgó étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 mk frissen őrölt bors
  • 30 dkg rizs
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A húst kockára vágjuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
    2. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
    3. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt húst, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a saját levét kezdi elfőni. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk, majd fedő alatt puhára főzzük a húst. Kb. negyed óra elteltével hozzáadjuk az átmosott rizst, és már csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Ezután készre pároljuk.
    4. Amikor megpuhult a rizs és a hús is, óvatosan összeforgatjuk az ételt, majd frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

      Még több magyaros fogás >>> 

      Finomságok sertéshússal >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

170 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek