A rizses hús elkészítéséhez a sertéscombot kockákra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt húst, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a saját levét kezdi elfőni. Az elfőtt lét vízzel pótoljuk, majd fedő alatt puhára főzzük a húst.
Kb. negyedóra elteltével hozzáadjuk az előzőleg alaposan átmosott rizst, és már csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Ezután készre pároljuk.
Amikor megpuhult a rizs és a hús is, óvatosan összeforgatjuk az ételt, majd frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.