Elkészítés: Az egész csirkéből a leveskockával és a zöldséggel, babérlevéllel, sóval, törött borssal ízesítve húslevest főzök. Amikor a hús megpuhult, kiemelem a léből, feldarabolom és félreteszem.
A levest átszűröm. A felében megfőzöm a lencsét, másik felében pedig a rizst. Ha a rizs megpuhult, szitán áttöröm, a levét hozzáadom a megfőtt lencseleveshez.
A zsíron üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát, majd hozzáadom a felaprított gombát, sóval, borssal ízesítem.
Levesestálban elkeverem a tejfölt a tojássárgákkal, beleteszem a feldarabolt csirke húsát, ráöntöm a megpárolt gombát, majd az átforralt levest. Tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre