Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai krémes

MME MME
3 5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 dl tej
  • Krémhez:
  • 2 csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A mázhoz:
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • vagy:
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A szalalkálit langyos tejben megfuttatjuk, és fokozatosan hozzádolgozzuk a tésztához valókat. Jól gyúrható tésztát készítünk, melyet 3 egyforma részre osztunk. Vékonyra kisodorjuk, tepsi hátoldalán sütjük.

Majd közben elkészítjük a krémet: a pudingot kikeverjük, és forrásban lévő tejhez keverjük. Majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a porcukorral kikeverjük, és hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot. A krémet két egyenlő részre osztjuk, és a lapokat egyenletesen megkenjük, egymásra helyezzük.

A csokimázhoz gőz felett felolvasztjuk és összedolgozzuk a margarint a csokival vagy kakaóval, és a tészta tetejére simítjuk. A csoki megszilárdulása után szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss