Elkészítés: A csirkecombokat jól megmosom, a forgónál kettévágom, és leszárítom. Megsózva, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm.
Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve (4 dl), körülbelül fél óráig párolom a combokat.
Közben elkészítem a fokhagymamártást. 3 evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő 1 deci levével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom.
Közben a csirkecombokat zsírjára sütöm, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe tolom.
Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg, és párolt currys rizzsel körítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre