Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai fokhagymás csirkecomb

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat jól megmosom, a forgónál kettévágom, és leszárítom. Megsózva, lisztben megforgatva, forró zsiradékban minden oldalukat pirosra sütöm.

Ezután a leveskockát fél liter vízben felfőzöm, és apránként a hús alá öntve (4 dl), körülbelül fél óráig párolom a combokat.

Közben elkészítem a fokhagymamártást. 3 evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítek, felengedem bő 1 deci levével. Tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, elkeverem benne a tejfölt és összeforralom.

Közben a csirkecombokat zsírjára sütöm, majd tűzálló tálra sorba lerakom. Leöntöm a fokhagymás mártással, és néhány percre forró sütőbe tolom.

Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szórom meg, és párolt currys rizzsel körítem.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss