Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bácskai csirkemáj

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 2 nagyobb húsos zöld paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 4-5 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 púpozott kiskanál pirospaprika
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A májat nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a
    paradicsom szárát kimetsszük, és mindkettőt nagyobb kockákra vágjuk.

    Az olajon a hagymát üvegesre sütjük, a paprikát belekeverjük, majd 1-2 percnyi pirítás után először a májat, azután 2-3 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Közepes lángon, kb. 10 percig sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

    Köretnek galuskát készítünk, majd tálaláskor meghintjük felaprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin