Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bácskai almás lepény

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. 30 dkg liszthez hozzáadunk 4 tojás sárgáját, majd az élesztőt. Kevés tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk.

Vékonyan kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát, vékonyan megkenjük barackízzel. Meleg helyre tesszük keleszteni.

Ha megkelt, rátesszük a vékonyra szeletelt almát. Meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.

A 4 tojásfehérjéből és 12 dkg cukorból kemény habot verünk. Ezzel a habbal megkenjük az almát. Előmelegített forró sütőben hirtelen pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek