Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bácskai almás lepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dkg élesztő
  • 4 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 50 dkg alma
  • cukor
  • tej
  • baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. 30 dkg liszthez hozzáadunk 4 tojás sárgáját, majd az élesztőt. Kevés tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk.

    Vékonyan kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát, vékonyan megkenjük barackízzel. Meleg helyre tesszük keleszteni.

    Ha megkelt, rátesszük a vékonyra szeletelt almát. Meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.

    A 4 tojásfehérjéből és 12 dkg cukorból kemény habot verünk. Ezzel a habbal megkenjük az almát. Előmelegített forró sütőben hirtelen pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin