Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. 30 dkg liszthez hozzáadunk 4 tojás sárgáját, majd az élesztőt. Kevés tejjel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk.
Vékonyan kivajazott tepsibe nyújtjuk a tésztát, vékonyan megkenjük barackízzel. Meleg helyre tesszük keleszteni.
Ha megkelt, rátesszük a vékonyra szeletelt almát. Meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.
A 4 tojásfehérjéből és 12 dkg cukorból kemény habot verünk. Ezzel a habbal megkenjük az almát. Előmelegített forró sütőben hirtelen pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre