Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös túróval töltött gombafejek

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 20 dkg tehéntúró
  • 10 dkg bacon
  • 1/2 póréhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt fehérbors
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A bacont, a pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk.
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.

A bacont kipirítjuk, és szűrőn lecsepegtetjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a póréhagymával, a füstölt sajttal, a baconnel, sóval /ha szükséges/ és borssal. A túrós krémet a gombafejekbe töltjük, és 2-2 hasonló méretűt összeragasztunk.

A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa/, és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss