Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös töltött gomba

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 16 db közepes gomba
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 szál újhagyma
  • őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombák szárait kivesszük. A gombaszárakat, a szalonnát és a sonkát kis kockákra, a hagymát apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát és az apróra vágott gombaszárakat, sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, míg a gomba elfövi a levét. Még forrón belekeverjük a sajtokat. Hagyjuk hűlni.

A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel, majd 1-1 szelet baconbe tekerjük úgy, hogy a bacon takarja a tölteléket. A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa/, és bő olajban kisütjük.

Zöldséges rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss