Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös töltött gomba tepsis krumplival

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, és kivájjuk a belsejét. Megsózzuk, megborsozzuk, és állni hagyjuk.
  2. A darált csirkemellbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a beáztatott, majd kicsavart zsemlét és a gomba összeaprított szárát és kikapart belsejét. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított hagymát. Alaposan összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle, és megtöltjük a gombafejeket.
  3. A baconszeleteket kiterítjük, és két darabba tekerjük a megtöltött gombákat. Egy tepsit kikenünk étolajjal, és belerakjuk a betekert gombákat. A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, és a gombák mellé rakjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olajjal.
  4. Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percig, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.

BACONÖS-SAJTOS KELBIMBÓ>>> 

BACONBE TEKERT SÜLT KRUMPLI>>> 

GRILLEZETT SAJT BACONBE TEKERVE>>> 

Megjegyzés

A töltött gomba a tepsis krumplival egybe sütve egy csodálatos ízharmónia, ízbomba. És roppant egyszerű, gyors étel. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss