Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconos-tojásos-virslis zsemle

Hozzávalók

  • 2 db zsemle
  • póréhagymás vajkrém
  • 4 szelet bacon
  • 1 db virsli
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sajt (trappista)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • metélőhagyma "snidling" (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.
    2. A zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.
    3. Kibéleljük a zsemléket baconnal, a baconre rátesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt virslit.
    4. Mindegyik zsemle közepébe beleütünk 1-1 tojást ütünk, majd sózzuk és borsozzuk.
    5. A tojásokra  reszelt sajtot teszünk, és a bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.
    6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15-20 percig sütjük. Ha kész, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

    GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK  >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Baconos-tojásos-virslis zsemle recept?


Magazin