Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sonkás-paprikás langalló

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál kacsazsír vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • A kenéshez:
  • 3 dl tejföl
  • 6 gerezd fokhagyma
  • A feltéthez:
  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg sonka
  • 3 db piros színű kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.

A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket (kockázott bacon ,sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt). Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss