Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos sós kifli

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk, összekeverjük a liszttel, a zsírral és sóval, majd meleg helyen, konyharuhával lefedve megkelesztjük.

Megkelés után 4 egyforma cipót formálunk belőle. A cipókat vékonyra (kb. fél cm) kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy sütés közben a sajt ne
folyjon ki. A bacont és a sajtot csíkokra vágjuk, majd minden cikk szélesebb végére 1-1 csík bacont és sajtot helyezünk. Felsodorjuk, és kiflit formázunk belőle.

Zsírozott tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk sóval és köménymaggal, utána még fél órát meleg helyen kelesztjük.

Forró sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek