Baconös-sajtos csirkemell spárgával

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 csomag zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2-3 ek olívaolaj
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét félbevágjuk, hogy vékonyabb szeletet kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább fél órát állni hagyjuk. A spárgát meghajlítjuk, letörjük a fás részét, majd megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Ezután egy tálcára tesszük, majd megszórjuk sóval, őrölt színes borssal, és összeforgatjuk.
    2. 3-4 szelet bacont lefektetünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráhelyezünk néhány darab spárgát. Ezután rátesszük a befűszerezett csirkemellet, majd ráhajtjuk a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az olívaolaj felével. Ezután ráhelyezzük a becsomagolt csirkemelleket, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és még pár percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon. Tálaláskor a tányérra helyezzük a készre sült csirkemellet, mellékanalazzuk a köretet, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Amennyiben van otthon egy csomag spárga és 1-2 csirkemellfilé, egyszerűen és rövid idő alatt az asztalra varázsolhatjuk az ebédet.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin