Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös rakott hús

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:Egy őzgerincformát kibélelünk szalonnacsíkokkal úgy, hogy keresztbe rakjuk, és a szélek fedjék egy kicsit egymást.

A tojásokat jól felverjük villával, sózzuk, és sajtot reszelünk bele. A lisztbe szórunk egy kevés borsot.

A húsokat kiklopfoljuk és besózzuk. Ezután egyenként belemártjuk előbb a lisztbe, utána a tojásos, sajtos szószba. Hosszában belefektetjük az őzgerincformába a szalonnacsíkokra.
Addig rétegezzük a húst, amíg el nem fogy.

A szalonnacsíkok végét ráhajtjuk a húsra, és alufólia alatt készre sütjük.

Ha megsült, egy kicsit állni hagyjuk, hogy a sajt ki ne folyjon. Majd kiborítjuk deszkára, és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Sült krumplit adunk hozzá köretnek.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek