Elkészítés:Egy őzgerincformát kibélelünk szalonnacsíkokkal úgy, hogy keresztbe rakjuk, és a szélek fedjék egy kicsit egymást.
A tojásokat jól felverjük villával, sózzuk, és sajtot reszelünk bele. A lisztbe szórunk egy kevés borsot.
A húsokat kiklopfoljuk és besózzuk. Ezután egyenként belemártjuk előbb a lisztbe, utána a tojásos, sajtos szószba. Hosszában belefektetjük az őzgerincformába a szalonnacsíkokra.
Addig rétegezzük a húst, amíg el nem fogy.
A szalonnacsíkok végét ráhajtjuk a húsra, és alufólia alatt készre sütjük.
Ha megsült, egy kicsit állni hagyjuk, hogy a sajt ki ne folyjon. Majd kiborítjuk deszkára, és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Sült krumplit adunk hozzá köretnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre