Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconös-pórés pite

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (konyhakész )
  • 1 db póréhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 ág rozmaring
  • 3 db tojás
  • 100 ml habtejszín (cukrozatlan)
  • 10 dkg bacon (szeletelt)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Kinyújtjuk a tésztát 5 mm vastagra. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy pereme is legyen, majd megszurkáljuk villával. Lefedjük sütőpapírral, aztán 200 fokos sütőben 12 percig süssük. Ha ezzel elkészültünk, vegyük ki. 
    2. A sütőt 170 fokra állítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a pórét, megsózzuk, kissé megpirítjuk, majd kevergetve puhára pároljuk. A paradicsomot és a rozmaringot megmossuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a rozmaring leveleit lecsipkedjük, és finomra vágjuk.
    3. Simára keverjük a tojásokat a tejszínnel. Hozzáadjuk a rozmaringot, majd megsózzuk. Hozzáforgatjuk a pórét, a paradicsomot és a kisebb darabokra vágott bacont. A keveréket az elősütött tésztára öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd 170 fokos sütőbe tesszük. Aranyszínűre sütjük a pitét kb. 25 perc alatt.

    PARADICSOMOS VÖRÖSLENCSE-KRÉMLEVES >>> 

    MEDVEHAGYMÁS-TÚRÓS-SZEZÁMOS RUDAK >>> 

    TEJBEN SÜLT BURGONYA TÖLTÖTT PULYKATEKERCCSEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin