Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconös krumplirózsa, a legromantikusabb vacsora

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db krumpli (nagy)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk rozmaring
  • 1/2 tk bors
  • 1 tk só
  • 12 szelet bacon
  • parmezán

Elkészítés

    1. A krumplit legyaluljuk, mintha picit vastagabb chipset készítenénk.
    2. A burgonya szeleteket leöntjük az olajjal, megszórjuk a fokhagymaporral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Jól elkeverjük, hogy minden szeletre jusson.
    3. Két szelet bacont kiterítünk egy deszkára, egymásra ragjuk őket, majd a krumplikat is rájuk pakoljuk úgy, hogy minden szelet félig takarja a másikat. Végül feltekerjük. Akkor dolgoztunk jól, ha egy nyíló rózsához hasonló alakzatot kapunk.
    4. Összesen hat tekercset készítünk, amelyeket muffin formába rakunk, és 20 fokon, 50 percig sütjük őket. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg.

    BACONÖS-FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL >>>

    SAJTKRÉMLEVES BACON CHIPS-SZEL >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin